Eenzaamheid

Voor Eenzaamheid is een platform van ontwerpers en kunstenaars. Samen met andere partijen ontwikkelen we een andere kijk op eenzaamheid. We ontwerpen ongebruikelijke projecten die stof tot nadenken bieden. Niet tegen eenzaamheid, maar voor. Zo willen we eenzaamheid een nieuwe betekenis geven.

Eenzaamheid hoeft de wereld niet uit; het is van ieder mens en van alle tijden. Maar dat wil niet zeggen dat het geen probleem is. Eenzaamheid doet zich voor in vele gedaanten en in de meest uiteenlopende situaties. Het is vaak omgeven met schaamte, verdriet en ontkenning. Een taai taboe. En dat moet wel de wereld uit.

Dit is een ontmoetingsplek waar nieuwe projecten kunnen opbloeien. Als ontwerpers en kunstenaars zetten we onze methodes in om eenzaamheid in een ander perspectief te zetten. Eenzaamheid is niet alleen iets dat je overkomt, je kunt het ook opzoeken. En wijzer van worden. Een onderzoeksmethode die je ‘social design’ kunt noemen.

Op deze manier ontstaan nieuwe, ongebruikelijke werkvormen en projecten die mensen inspireren om gevoelens van eenzaamheid bij zichzelf te onderzoeken en met anderen te delen. De kleine, persoonlijke ervaring strekt zich uit naar het grotere maatschappelijk verhaal.

Voor Eenzaamheid is met zijn projecten een bron van inspiratie. Dit platform zet zijn antenne uit naar nieuws en achtergrond over eenzaamheid. We nodigen iedereen uit om met ideeën te komen, verrassende projecten te ontwerpen en samen met ons vorm te geven aan nieuwe betekenissen van eenzaamheid.

De betrokken kunstenaars/ontwerpers zijn Maaike Roozenburg, (www.maaikeroozenburg.nl/) Martijn Engelbregt (www.egbg.nl/), Marina van Goor (eenmaal.com/), Sarah Carlier (www.sarahcarlier.nl/), Madelinde Hageman (www.madelinde.net), Peik Suyling (www.ydsite.nl/), Dennis Lohuis (www.ydsite.nl/), Twan Mul (linkedin), Michiel Brandes (www.michielbrandes.nl), Malou de Roy van Zuydewijn (linkedin), Rogerio Lira (www.rogeriolira.com), Wilco Kroes, Sander van der Ham.

Voor meer informatie zie de website Voor eenzaamheid.

De projecten komen tot stand met steun van stichting DOEN.

2010-2013